Emeletes esküvői tortacsodák – nyerj ihletet a Nagy Naphoz!

Emeletes esküvői tortacsodák – nyerj ihletet a Nagy Naphoz!

posted in: Blogbejegyzés | 0

Sokak számára komoly fejtörést okoz az esküvői menüt megkoronázó torta kiválasztása. A rengeteg különböző ízből választani pont olyan bonyolult lehet, mint a külcsín megtervezése. Az elmúlt évtizedekben megszokottá vált az emeletes esküvői torták választása, változatosságuk és praktikusságuk miatt. Ha szeretnénk, a szinteket különböző ízűre készíttethetjük el, és dekorálni is sokkal látványosabban lehet őket. Ezen blogbejegyzésünk célja, hogy bemutassunk nektek néhány lenyűgöző emeletes esküvői tortát, amiből akár ti is ihletet meríthettek!

 

Művészet vagy realitás?

Ha böngésztetek már esküvői torták után az interneten, biztosan mindannyian találkoztatok vadabbnál-vadabb elképzelésekkel, amit sok helyen el tudtatok volna képzelni, csak pont egy esküvőn nem. Mint rengeteg más területen, itt is léteznek olyan alkotók és mestercukrászok, akik a lehető legmerészebb elképzeléseiket valósítják meg egy-egy kiállítás vagy verseny kedvéért. Sőt azt sem tartjuk kizártnak, hogy vannak olyan párok, akik valóban ilyen tortákat rendelnek az esküvőjükre, mi viszont olyan emeletes esküvői tortákat szeretnénk nektek bemutatni, amelyekből egy-egy részletet, dekorációs elemet, vagy bármilyen ötletet könnyedén át tudtok emelni a saját esküvői tortátokra.

 

Emeletes esküvői torták, amelyekből érdemes ihletet nyerned

Rengeteg trenddel találkozhatunk ma az esküvői torták területén amelyekből érdemes szemezgetni a választás előtt. Ilyen például a természetességet hagsúlyozó, „házias” megjelenés, ahol a dekoráció gyümölcsökből, akár levelekből és más természetes anyagokból készül, emellett a torta sem kap fondant vagy marcipán bevonatot. A torta tetejére helyezve egy hozzáillő tortadíszt, egyszerűen feldobhatjuk a tortánk megjelenését. A végeredmény melegséget és természet-közeliséget sugároz, ami a legtöbb ember szívébe biztosan belopja magát.

Egy másik nagyon népszerű, viszont szemléletében teljesen eltérő megoldás, amikor a tortákat úgy készítik el és vonják be, mintha azok márványból készültek volna. Gyakran meghagyják önmagában a márványozott bevonat szépségét, időnként virágokkal díszítik azt. A végeredmény mindkét esetben letisztult és elegáns megjelenés!

Az sincs kőbe vésve, hogy az esküvői tortának a szószoros értelemben tortának kell lennie. Kreatív megoldás lehet az is, ha egy emeletes torta formájában egy tortaállvány szintjeire különböző desszerteket és süteményeket helyeztek el, a legfelső szintre pedig egy sima, egyszintes tortát helyeztek el, ami megadja az emeletes torta keretét.

A cukorvirágok még mindig hódítanak, és precízen elkészítve különböző stílusú tortaalapokon is remekül tudnak mutatni!

 

 

Galéria forrása: Pinterest

 

Reméljük sikerült néhány ötletet nyernetek a tortaválasztáshoz! Ha már esetleg túl vagytok az esküvőn, és nosztalgiaképp nézegettétek galériánkat, küldjétek el nekünk e-mail-ben, milyen volt a Ti álomtortátok!

 

Sok sikert kívánunk az esküvőszervezéshez!

 

Üdvözlettel,
Kati & Sanyi