Esküvői stílus választás – melyik illik a legjobban hozzátok?

posted in: Blogbejegyzés | 0

Ha megtörtént az eljegyzés és belevágtatok az elsőre a végeláthatatlannak tűnő szervezésbe, de fogalmatok sincs hol lenne érdemes elkezdeni, segítünk! Talán furcsán hangozhat, hiszen nem a „legfontosabb” dologról van szó, mégis érdemes először az esküvőtök stílusát meghatározni, mert ennek tudatában később sokkal egyszerűbben választhatjátok ki a helyszínt, az esküvői ruhátokat vagy akár a dekorációt. Persze, ha a 21. században esküvői stílusokról beszélünk, holnapig sorolhatnánk a választékot. Ebben a cikkben a ma legnépszerűbb stílusokat szeretnénk bemutatni nektek, illetve néhány különleges stílust, ami nektek is könnyen elnyerheti a tetszéseteket.

Ismerjétek meg magatokat!

A választás során, ahogy a legtöbb esetben is, most is saját magatokból érdemes kiindulnotok. Válasszatok olyan stílust, ami mindkettőtök személyiségéhez és értékrendéhez passzol, így biztosan mindketten komfortosan érezhetitek majd magatokat a Nagy Napon. Koránt sem biztos, hogy egy stílus „elég lesz” számotokra, bizonyos stílusokat ötvözve is remek kombinációkat és harmonikus összhatást kaphattok, ezzel viszont óvatosan bánjatok, mert fordítva is elsülhet a dolog!

Esküvői stílusok kavalkádja

Ahogy azt már említettük, rengeteg esküvői stílus létezik, amelyek mind gyönyörűek és mind más-más atmoszférát és hangulatot sugallnak. A továbbiakban ezekből szemezgetünk majd, a teljesség igénye nélkül.

Vintage

Talán senkinek sem kell bemutatni az elmúlt évek legdivatosabb és legfelkapottabb stílusát, de a biztonság kedvéért azért mégis megemlítenénk a legfontosabb stílusjegyeit. A vintage stílus központi eleme a régi, kopottas tárgyak és bútorok újrafelhasználása. A vintage előnyben részesíti a természetes anyagokat, de ma már a természetes anyagokat más anyagokkal is gyakran kombinálják. Színhasználatára a púder és rózsaszínes színek jellemzők.

Vintage esküvői stílus
Forrás:Pinterest

 

Rusztikus

A rusztikus stílus falusias, természetközeli hangulatot sugároz. Jellemzői a durván megmunkált természetes anyagok, például a fa vagy bőr anyagok. Jellemző színei a természetes földszínek, így első sorban a barnás és zöldes színek. Nagyon sok dekorációs elemet meg tudtok oldani kézzel elkészítve is, így a dekoráció amellett hogy mutatós, még gazdaságos is lehet!

Rusztikus esküvői stílus

Fotó: Pinterest

 

Bohém

A bohém stílus legfőbb jegye az életvidámság! Élénk színek kavalkádja és természetközeli szemléletmód jellemzi. Emellett ez az egyik legkötetlenebb stílus, így a képzeletetek igazán szabadon szárnyalhat a tervezéskor. Ha bohém stílusban szervezitek az esküvőt, biztos nem lesz problémátok azzal, hogy milyen színnel készüljön el az ujjlenyomatos vendégkönyvetek! 😉

Bohém esküvői stílus
Fotó: Braedon Flynn

 

Art-Deco

Igazi Great Gatsby korabeli csillogó és elegáns esküvőtök lehet, ha az Art-Deco stílust választjátok. Főbb jellemzői a hangsúlyos betűtípusok és az aranyozott részletek, az ízlésesen ragyogó kiegészítők és a komoly színek.

Art Deco esküvői stílus
Forrás: Pinterest

Klasszikus

Sokan úgy gondolják, hogy a klasszikust semmi sem verheti, és lehet, hogy igazuk van! A gyönyörű, letisztult és elegáns dekorációktól még mindig el tud állni a lélegzetünk. A  stílus színhasználata kizárólag a pasztell színeket engedi meg, ezeket is a fehérrel párosítva.

Klasszikus esküvői stílus

Forrás: Pinterest

 

Reméljük találtatok olyan stílust, amelynek hangulatában szívesen megszerveznétek az esküvőtöket! Ha már lezajlott az esküvőtök, küldjétek el nekünk email-ben, ti milyen stílusban tartottátok az esküvőtöket, hogy másokkal is megoszthassuk!

 

Sok sikert kívánunk az esküvőszervezéshez!

 

Üdvözlettel,

Kati & Sanyi