Esküvőszervezés mesterfokon, avagy szükségem van-e esküvőszervezőre?

Megkérték a kezed, és most kezdesz esküvői lázban égni? Fontos, hogy figyelj oda és ne hozz elhamarkodott döntéseket! Esetleg van, amiben szívesen fogadnád egy profi esküvőszervező segítségét, vagy csak nem tudod eldönteni, hogy képes vagy-e az önálló szervezésre? Mi segítünk! Indulhat az esküvőszervezés!

Bejegyzésünkben összegyűjtöttük az önálló esküvőszervezés előnyeit és hátrányait, illetve bemutatjuk, hogy milyen együtt dolgozni egy esküvőszervezővel. Cikkünk végén remélhetőleg jobban át fogod látni az egész procedúrát és el fogod tudni dönteni, hogy szükséged van-e segítségre, avagy sem.

Hogyan boldogulhatsz szervező nélkül?

Nagyon sok az olyan menyasszony, aki kislány kora óta arról álmodozik, hogy végre megszervezhesse saját esküvőjét. Az ilyen menyasszonyok nagy odafigyeléssel és pontossággal meg tudják szervezni az esküvőjüket. 

Ami fontos, hogy ezek a menyasszonyok időben kezdjék el szervezkedést, mivel még (valószínűleg) nincs rutinjuk a témában, lassabb lesz a folyamat – bár tapasztaljuk, hogy aki egész életében erről álmodozik, az már az eljegyzés után elkezdi a szervezést, szóval ez nem szokott problémát okozni.

Az önálló szervezés mellett szól az is, hogy csak a magatok urai vagytok, nem lesz senki, aki beleszól a döntéseitekbe. Rengeteg esküvő lesz tökéletes a menyasszony szervezése által.

Viszont, előfordulhat, hogy sajnos az esküvő napján káosz uralkodik el, és a probléma megoldása rátok, az ifjú párra hárul, mivel csak Ti vagytok azok, akik tisztában vannak a részletes forgatókönyvvel. Ebben a káoszban talán a segítségetekre lehet egy ceremóniamester, vagy vőfély, illetve ha a forgatókönyvet megosztjátok a szolgáltatókkal, illetve a koszorúslányokkal, ők is segítségetekre lehetnek probléma esetén.

Miben segít egy szervező?

Az esküvőszervezés mára már egy komoly szakmává vált, így egyre többen döntenek amellett, hogy megbíznak egy esküvőszervezőt. Jó hír azoknak, akik elfoglaltak a hétköznapokban: az esküvőszervezők előnyei közé tartozik, hogy nem magatoktól kell a szolgáltatók után kutakodni, mivel a szervezőnek már van egy kialakult kapcsolatköre. Rengeteg megbízható szolgáltatót tud Nektek ajánlani az ország bármelyik részéről, s több mint valószínű, hogy lesz olyan, akiket Ti is szívesen látnátok az esküvőtökön. 

Mindig a pár érdekeit képviseli, a nagy napon bármilyen probléma felmerülne, azt nagy valószínűséggel anélkül megoldja, hogy a szerelmesek tudnának a probléma felmerüléséről. Lebonyolítja az egész eseményt, intézkedik, hogy a vendégek és az ifjú pár számára stresszmentesen teljen a nap.

Egy szervező forgatókönyvvel dolgozik: be van osztva az idő, ami természetesen valamilyen szinten rugalmas, de mégis biztos, hogy egy apróbetűs rész sem lesz elfelejtve. 

 

Nem lesznek utólagos rejtett költségek, amikre nem fogtok számítani. Ő fix árakkal dolgozik, illetve úgy alakítja, hogy ne fussatok ki a költségkeretből. Ő az, aki ha ott van, lehetőséged van arra, hogy maximálisan megélj minden pillanatot az esküvődön, nem kell aggódnod, hogy vajon minden rendben lesz-e.

Persze előfordulhat, hogy valamilyen okból kifolyólag nem találjátok meg a hozzátok illő szervezőt, így nincs meg az összhang. Ezzel nehezebb és kevésbé élvezhető az egész szervezési folyamat. 

Mindkettő jó, csak találd meg a számotokra tökéletes megoldást

Konklúzióként leírhatjuk, hogy mindkét opciónak megvan a maga pozitív oldala. Ha szerettek szervezkedni és van is rá elég időtök akkor lehet jobb, ha nem bíztok meg szervezőt. Ha azonban úgy érzitek, hogy nem vagytok biztosak magatokban, vagy, hogy szükségetek van egy kis segítségre, ne is gondolkodjatok tovább, keressetek fel egy esküvőszervezőt! Kiválasztása előtt azonban olvassatok utána, kérjetek tőle referenciákat, és csak akkor bízzátok rá magatokat, ha valóban úgy érzitek ő a megfelelő szakember számotokra. Hiszen tudjátok, életetek legszebb napjának megszervezésében fog segíteni.

 

Reméljük, hogy hasznosnak találtátok a bejegyzésünket! Ha bármilyen kérdés felmerült volna bennetek, nyugodtan keressetek minket Facebook üzenetben, vagy  e-mail-ben! 

 

Hamarosan új blogbejegyzésekkel jelentkezünk, addig is mindenkinek jó esküvőszervezést kívánunk!

Szeretettel,

❣Kati&Sanyi