8 Esküvői köszönetajándék, amivel biztos lenyűgözitek a vendégeiteket

Az esküvők szervezése alkalmával hatalmas fejtörést okoz a leendő házaspárnak a megfelelő köszönetajándék kiválasztása. Mennyit szánjunk rá? Vegyünk, vagy mi magunk készítsünk?

Habár bizonyára venni is lehet szebbnél-szebb ajándékokat, mi mégis a saját készítésű emléktárgyak hívei vagyunk! Ötleteink megvalósításához majdnem minden kellék beszerezhető a kreatív hobby boltokban, illetve kiegészítőket rendelhetsz a weboldalunkról! A következőkben néhány olyan ötletet hozunk számotokra, amit ti is könnyen el tudtok készíteni együtt, vagy akár a koszorúslányokkal karöltve, ami így egy szép emlék és egy jó buli lesz mindenki számára. 

Mini szörpök

Készítsetek együtt szörpöt! Nyáron itt a málna, eper, illetve levendula szezon, isteni szörpöket lehet készíteni belőlük, ráadásul évekig elállnak majd! Ez az ajándék garantáltan nem a fiók mélyén végzi, a szörpöt elkészítve pedig Ti fogtok eszébe jutni a vendégeknek, valamint az, hogy esküvőtökön milyen pazar volt a hangulat.

Ezt az ötletet mindenképpen kisebb esküvőkre ajánljuk, kb. maximum 50 fős vendégsereggel!

Nem kell hozzá más, csak 1-1,5dl-es üvegcsék, illetve egy szép címke, melyen rajta van a nevetek és az esküvőtök dátuma.

Mini lekvárok

A szörpkészítéshez hasonló tipp, hiszen itt is egy közös kis főzésről van szó, csak itt szörp helyett lekvárt főzhettek párotokkal. Nincs más teendőtök, mint hogy közösen főzzetek egy jó nagy adag lekvárt, majd ugyanolyan módon, mint a szörpnél, egy felcímkézett üvegcsékbe töltsük ki!

Egy üveg lekvár is eláll évekig, de az sem baj, ha sosem nyitják ki, szépen mutat a nappali polcain is!

Mézes csuprok

Ehhez sem kell más, csak egy kis üveg, méz, és a többit már tudjátok! Szuper hasznos köszönetajándék lesz. A címkét is egyedivé tehetitek az esküvőtök fő színeinek, motívumainak alkalmazásával. Ennek a címkének az elkészítéséhez kérhetitek grafikus segítségét is, de már léteznek alkalmazások, amivel Ti is könnyedén elkészíthetitek magatoknak!

Kávé

Elmondhatjuk, hogy nagyon kevés az olyan ember, aki nem szereti a kávét. De valószínű, hogy aki inni nem is iszik, az illatát attól imádja! Egy papírzacskóra ráírjátok a neveket és dátumot, majd beletesztek egy maréknyi szemet a kedvenc kávétokból, a zacskóra mehet egy szép masni, és kész is! Egyedi köszönetajándék, annak, aki valami újat szeretne.

        

Virágmagok

Pont úgy, mint a kávészemeket, a virágmagokat is becsomagolhatjuk a vendégeknek. Egyedi ötlet amely jelképezi a szerelmetek kibontakozását, és ha egyszer elültetik őket, és majd virágzik, szuper emlékek fognak eszükbe jutni, akármikor ránéznek!

Macaron csomag

Valószínűleg már majdnem minden cukrászdában lehet kapni macaront, de akár ti is elkészíthetitek őket!

3 darab különböző ízű-színű macaront egy kis papírdobozba tesztek (vagy akár celofánba, de az kevésbé környezetkímélő), majd felcímkézitek őket. A macaronok színe harmonizálhat a dekorációtok színével is, ezzel is feldobva a dekorációt. Egyszerre finom és szép köszönetajándék!

Gyertya

Öntsetek gyertyát! Csinálhattok átlátszó gyertyazselét is, amibe dobhattok virágszirmokat is. Tutira egyedi lesz!

Nem kel hozzá más, csak átlátszó mécsesek, és átlátszó zselé gyertyákhoz.

Jó hír: mindkettőt beszerezheted egy kreatív hobby boltban!

Illatpárna

A kreatív boltokban lehet kapni kis vászonzsákokat, amibe lehet rakni szárított levendulát, vagy más virágokat is. Erre egy fa csipesz segítségével rácsatolhatjuk a bilétát, melyen rajta van a nevünk és a dátum.  Az ügyes kezűek akár saját maguk is varrhatnak kis zsákocskákat, ahogyan ez például a mi esküvőnkön is volt (innen is köszönjük a segítséget Sanyi keresztanyukájának 😉 )

Ez szép is, hasznos, mert a szekrényben jó illat lesz tőle, és a molylepkék sem fogják megközelíteni a ruhákat!

 

      

 

Reméljük Te is hasznosnak találtad az ötleteinket, várunk vissza hamarosan szuper esküvői tippekkel! Addig se felejts el szétnézni a weboldalunkon!

❣Kati&Sanyi