Esküvő, nem csak felnőtteknek – Avagy gyerekek az esküvőn

posted in: Blogbejegyzés | 0

Mi az? Kicsi, aranyos, rengeteg energiája van, és folyamatos törődést igényel? Akikről szó van, természetesen: a gyerekek. Nehéz elképzelni olyan esküvőt, ahol rokonság/baráti kör legalább néhány tagja ne gyerekkel érkezne. A szervezéskor emiatt természetesen felmerülhet a kérdés: milyen gyerekeknek szóló programot szervezzünk, vagy egyáltalán hogyan tegyük gyerekbaráttá a szertartást? Ennek próbálunk utánajárni.

A gyerekek fő ellensége: az unalom

Elsősorban azt vegyük figyelembe, a gyerekeknek sokkal több energiájuk van és ezt a rengeteg energiát leginkább olyan dolgokba fektetik, amik számukra érdekesek. A színes, vicces, hangos, interaktív dolgok vonják el leginkább a figyelmüket, és ha esetleg ilyen dolgok nincsenek a közelben, a lurkók bizony hajlamosan arra, hogy ők hozzák létre a „balhét”, amit nem biztos, hogy a vendégsereg egésze lazán tud venni.

Adjunk feladatot!

Ami mindenképpen leköti a gyerekeket az esküvőn és még hasznukra is válik; ha valami „küldetést” adunk nekik. Mind a fiúk, mind a lányok esetében megoldható, hogy valami könnyebb feladatot adjunk, pl. szórja időben a virágokat, hordjon körbe valamit a vendégek között, stb. Fontos, bármit is bízunk a kicsikre, tudatosítsuk bennük, ők nagyon is fontos részei a szertartásnak, nélkülük nem lesz teljes az esküvő. Ezáltal megelőzzük az unalmat, ugyanakkor szép gyerekkori emlék lehet!

Alakítsunk ki gyereksarkot!

A gyerekeket csoportosan is lefoglalhatjuk és egyúttal barátkozási lehetőséget adunk nekik, ha kialakítunk nekik egy „sarkot”, azaz egy asztalt szabaddá teszünk, amin tetszés szerint helyezhetünk el olyan tárgyakat, amikkel lefoglalhatjuk a kicsiket. Mik jöhetnek szóba? Gyakorlatilag minden, amikkel a gyerekek elfoglalhatják magukat, filctoll, színező, legó, kisebb játékok.

Részletes ötleteket találtok ezen az oldalon.

Ők nem „csak gyerekek”

A gyerekekben nagyon fontos tudatosítani, hogy ők nem csak azért vannak ott az esküvőn, mert aput-anyut meghívták, hanem igenis fontos résztvevői a ceremóniának. A korábban említetteken kívül kedveskedhetünk nekik azzal, ha táncnál lejátszunk egy-két kifejezetten gyerekeknek (is) szóló dalt, fotókat készítünk velük, esetleg egy-két játékukban mi is részt veszünk, vagy csak általánosságban érdeklődünk hogylétük felől.

Gondoljunk bele; egy esküvőn a gyerekek szintén felelősek a hangulatért, mi pedig felelősek vagyunk azért, hogy ők is jól érezzék magukat!

Hasznosnak találtad a bejegyzést? További tippekért, ötletekért kövesd Facebook oldalunkat! 🙂  Inspirálódj és ötletelj, … hogy a pillanat még szebb legyen! 😉

Sok sikert az esküvőszervezéshez!

Üdvözlettel,

Kati & Sanyi