Szabadtéri esküvőt szeretnél? – Ezekkel az előnyökkel és hátrányokkal számolj!

posted in: Blogbejegyzés | 0

Amikor egy pár eldönti, hogy a szabad ég alatt szeretné összekötni életét, valószínűleg a következő képek élnek a fejükben: dallamosan csicsergő madarak, kellemes meleg idő, a háttérben pedig a romantikus naplemente. Ha ez minden esetben így volna, valószínűleg mindannyian kültéri esküvőt szerveznénk, viszont sajnos a legtöbb esetben a természet vagy más egyéb tényezők közbeszólnak. Ez viszont nem szabad, hogy elvegye a kedveteket a szabadtéri esküvőtől, csupán minden eshetőségre fel kell készüljetek!

 szabadtéri esküvő

Boldogító igen a szabad ég alatt

Legyen az tengerpart, egy erdei tisztás, egy közeli tó partja, vagy egy helyi park, minden kültéri helyszín lehet csodás és egyben rendkívül problémás. Mégsem lehet véletlen az, hogy manapság egyre többen választják ezt a megoldást a Nagy Napra. Összegyűjtöttük Nektek a legfontosabb előnyöket és hátrányokat, amelyekre érdemes odafigyelni, ha az esküvőtöket szabadtéren szeretnétek megtatani.

Előnyök

A szabadtéri esküvők pozitív oldalát nem nehéz megtalálni. A természet közelsége különleges hangulatot ad a szertartásnak és a lakodalomnak egyaránt. A dekorációt egészen másként tudjátok elkészíteni, mint beltéri helyszínen. Ha a lakodalmat is kinn tervezitek tartani, elsősorban a fények megoldásával tudjátok varázslatossá tenni a környezetet, fényfüzérek elhelyezésével igazi tündérmese-beli helyszínt készíthettek.

szabadtéri esküvő
Kép forrása: Pinterest

 

Hátrányok

Az előnyök maguktól értetődőbbek, de a hátrányokat érdemes részletesebben átgondolni, hogy meg tudjátok hozni a megfelelő döntést.

Az első és legfontosabb kérdés az időjárás. Nem csak az eső miatt kell aggódnunk, de nyári hónapokban a kánikula is kellemetlenségeket tud okozni. Mivel legtöbb esetben a helyszínt már jóval korábban le kell foglalni, így az időjárás-előrejelzést csak az előző éves adatokból tudjuk kikövetkeztetni. Minden esetre az a legbiztosabb, ha olyan helyszínt foglalunk, aminek nagyszerű kinti környezete van, de tartozik hozzá beltéri terem is. Így mindig marad egy „B tervünk” a nem megfelelő időjárás esetére. Esőnapra tervet, a hivatalban való bejelentkezéskor is szoktak kérni, -ahova kültéri szeretartás esetén is be kell jelentkeznetek – így tényleg érdemes készülni vele, hogy ne érjen titeket meglepetésként a kérdés sem.

Tudnotok kell továbbá, hogy ha a szertartás az anyakönyvi hivatalon kívül történik, annak díja van. A pontos díjaknak az illetékes anyakönyvi hivatalban tudtok utánakérdezni.

Az ételek felszolgálásánál problémát okozhat, hogy az étterem ki tud-e települni a helyszínre megfelelő eszközökkel az ételek hidegen és melegen tartásához. Érdemes kevésbé romlandó ételeket választani, vagy a legjobb megoldás erre is az lehet, hogy egy olyan étterem/vendéglátóhely udvarát választjátok helyszínül, akik ott helyben készítik el nektek az ételeket, majd egyenesen kiszervírozzák azokat nektek az udvarra.

Nem szabad elfeledkezni megfelelő számú mosdó biztosításáról sem, ami egy épületektől távol eső helyen gondot okozhat, főleg, ha idősebb vagy kisgyermekes vendégeket is várunk az eseményre.

 

Mindezen hátrányok persze könnyen orvosolhatóak, ha a szervezéskor figyelembe vesszük őket, és ezek tudatában választunk helyszínt!

Reméljük sikerült néhány hasznos ötlettel hozzájárulni az esküvőtök szervezéséhez! Ha kíváncsiak vagytok hasonló esküvői ötletekre, kövessetek minket a Facebookon is!

Sok sikert kívánunk az esküvőszervezéshez!

 

Üdvözlettel,

Kati & Sanyi