Tengerparti esküvő – akár fillérekből!

posted in: Blogbejegyzés | 0

Ki ne álmodozott volna már arról, hogy a fehér homokos parton, a tenger lágy zúgása mellett, terebélyes pálmafák alatt mondja ki a boldogító igent? A legtöbben persze néhány percnyi ábrándozás után el is vetik az ötletet, mondván erre egy élet alatt összedolgozott vagyon sem volna elég. Lehet, hogy valaha ez így volt, de az elmúlt évtizedben a fapados légitársaságok drasztikus térnyerésével és a „low budget” utazások népszerűsödésével a valaha – egy közép-európai számára – kiváltságnak számító tengerparti esküvők is teljesen reális közelségbe kerültek a mindennapi emberek számára.

 

Tengerparti esküvő, akár a mesékben

Úticélból is lehet ezer féle, és értelemszerűen ha a célpontunk az európai mediterrán térség, az jóval gazdaságosabban megszervezhető, mint mondjuk egy Maldív-szigeteki esküvő. Európán belül rendkívül olcsón találhatunk repülőjegyeket, így a Baleári-szigetekre egy retúrjegy akár húszezer forintból is megoldható. Ezzel szemben a távoli, egzotikus térségekbe – Maldív-szigetek, Dominika, Bahamák – jóval borsosabbak a jegyárak. Ebből következik, hogy ha gazdaságosan szeretnétek megoldani az esküvőt, Európán belül még egy-egy barát, esetleg a szülők el tudnak kísérni benneteket, távolabbi helyekre viszont már nem biztos. Ezt nektek kell mérlegelni, hiszen ha úgy érzitek, hogy akár még jobban is sikerülhet az esküvő, ha csak ketten, meghitten élitek át, úgy az egzotikus célpontokba is egymillió forint alatt megszervezhető az utazás és a ceremónia.

tengerparti esküvő

Így esküdhettek hivatalos keretek között külföldön

Sokan úgy döntenek, csak „szimbolikus” esküvőt tartanak kettesben a tengerparton, majd otthon a család és a barátok körében hivatalosan is megesküsznek. Azok számára viszont, akik csupán egy esküvőre vágynak a tengerparton, és mindezt hivatalosan szeretnék megtenni, utána kell járni az ezt kísérő ügymenetnek. Ez az általatok választott célországtól függ, ugyanis minden országban más és más a módja a házasságkötésnek. Sok esetben még előzetesen be kell jelentsétek itthon a lakóhelyetek szerint illetékes anyakönyvi hivatalnál, hogy külföldön szeretnétek esküvőt kötni. Majd ezzel a dokumentummal tudjátok a procedúrát külföldön folytatni. Egy biztos; a külföldön kötött esküvőt a hazaérkezés után honosíttatni kell, ennek részleteiről az anyakönyvi hivatalban tudnak további információt nyújtani.

tengerparti esküvő

Ha tengerparti esküvő – bízd magad a helyiekre!

Nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy egy kis lemondással és leleményességgel ti is elérhetitek azt, amiről korábban csak álmodni mertetek. Felmerülhet a kérdés, hogy a szervezési folyamatokat kinek kell menedzselnie. Ha igazán nyugodt és gondtalan esküvőt és nászutat szeretnétek egyben, a helyi esküvőszervezőkre bízzátok magatokat. Hogy miért? Mert ők ismerik a legjobban az adott helyszínt. Bár pluszba meg kell fizetnetek a díjukat, mégis szinte biztosan olcsóbban jöttök ki így, mintha ti állnátok neki megkeresni a dekorost, a cukrászt, az anyakönyvvezetőt, a fotóst, és a többit. Általában több csomagot szoktak ajánlani, amiből már a legegyszerűbb is tartalmaz mindent amire szükségetek lehet. Egy kis internetes böngészés, és biztosan megtaláljátok a nektek való esküvőszervezőt!

 

Reméljük tudtunk egy kis löketet adni ahhoz, hogy bele merjetek vágni életetek egyik legnagyobb kalandjába! Ha esetleg mégsem külföldön tervezitek az esküvőt, íme néhány szuper budapesti helyszín, amelyekbe biztosan bele fogtok szeretni. Ha nem szeretnétek lemaradni hasonló hasznos és érdekes esküvői tippekről, iratkozzatok fel a hírlevelünkre!

 

Sok sikert kívánunk az esküvőszervezéshez!

 

Üdvözlettel,

Kati & Sanyi